Φιλοσοφία
Η περιβαλλοντική βιωσιμότητας είναι ένας βασικός πυλώνας του FRESH HOTEL. Για αυτό το λόγο έχουμε υιοθετήσει τη φιλοσοφία «από το χωράφι στο πιάτο» (farm to table) για τις γαστρονομικές μας δημιουργίες.
Σε όλες τις κουζίνες του ξενοδοχείου χρησιμοποιούμε φρέσκα, τοπικά υλικά που προέρχονται από μικρούς ανεξάρτητους παραγωγούς από όλη τη χώρα καθώς και το δικό μας αγρόκτημα στην Αυλίδα της Στερεάς Ελλάδας, το FRESH FARM, όπου παράγουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές και εποχιακά λαχανικά και φρούτα.
Στο FRESH FARM ακολουθούμε τις αρχές της βιοδυναμική καλλιέργεια, μια μορφή βιολογικής γεωργίας που στοχεύει στην καλλιέργεια τροφίμων ηθικά και βιώσιμα. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε τα πάντα με το χέρι, από την προετοιμασία του εδάφους, τη σπορά και τη συγκομιδή των σπόρων, μέχρι το ξεβοτάνισμα και την κομποστοποίηση. Το αγρόκτημα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των καθημερινών μας εργασιών, παρέχοντας φρέσκα, εποχιακά λαχανικά και φρούτα στο εστιατόριό μας σύμφωνα με το βιοδυναμικό ημερολόγιο. Το FRESH FARM βρίσκεται σε διαδικασία βιοδυναμικής πιστοποίησης.
Ελαιόλαδο
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο διαθέτει βαθύ, λαμπερό πράσινο χρώμα με φρέσκια και πιπεράτη γεύση. Παράγεται στις αρχές Οκτωβρίου από πράσινες, άγουρες ελιές που καλλιεργούνται στο αγρόκτημά μας. Για την εξασφάλιση ανώτερης ποιότητας, το ελαιόλαδο εξάγεται με ψυχρή έκθλιψη στο τοπικό ελαιοτριβείο αμέσως μετά τη συγκομιδή.
Ελιές
Οι ξακουστές ελιές Καλαμών συλλέγονται, μόνο αφού ωριμάσουν, με το χέρι από ελαιόδεντρα που καλλιεργούνται στη Fresh Farm. Η φυσική διαδικασία εκπίκρανσης διαρκεί αρκετούς μήνες. Έχουν μαλακή υφή και η γεύση τους είναι πλούσια και φρουτώδης.